Wednesday, 21 April 2010

Taste of own medicine? - hal Zaid, bukti sikap hipokrit PR

By Tun Faisal

Poster yang disebarkan bagi memfitnah dan menyerang peribadi Pak Lah

Hari ini, Pakatan Pembangkang (PR) merasa terhimpit kerana mereka tidak lagi bebas untuk menipu dan berbohong seperti dahulu. Taktik-taktik kotor yang pernah mereka gunakan untuk menyerang peribadi pemimpin Barisan Nasional (BN) melalui internet hari ini telah digunakan kembali terhadap mereka.

Tiba-tiba sahaja, pembangkang mengutuk serangan peribadi. Sedangkan sebelum ini, mereka merupakan pelopor serangan peribadi yang mengotorkan politik dalam negara ini. Siapa tidak ingat apabila pemimpin Pas, Mat Sabu menyerang Anwar Ibrahim secara peribadi dengan menggelarnya al-Juburi. Masih ramai yang belum lupa serangan peribadi terhadap Tun Dr Mahathir Mohamad, melalui pelbagai penipuan dan gelaran seperti MahaFiraun dan sebagainya.

Ramai yang tidak lupa dengan serangan peribadi terhadap calon Permatang Pasir, Rohaizat Othman sehingga menggugat rumah tangganya. Begitu juga dengan serangan peribadi terhadap Datuk Seri Najib Tun Razak dan Datin Seri Rosmah Mansor yang bertali arus sehingga sekarang (klik).

Paling saya tidak lupa gambar-gambar Tun Abdullah Badawi yang disebarkan, kononnya gambar beliau memeluk Michelle Yeoh dan minum arak (klik).

Tiba-tiba saja, apabila menyedari calonnya mempunyai banyak masalah, PR bersikap double standard dan menyerang para blogger yang mempersoalkan kewajaran Zaid Ibrahim untuk dipilih sebagai wakil rakyat. Tiba-tiba saja mereka lupa tentang kebebasan bersuara dan kebebasan untuk menyampaikan maklumat yang diperjuangkan selama ini.

Antara yang hendak dikongsikan oleh para blogger adalah;

  1. Zaid adalah seorang peminum arak. Biarpun ada yang mempersoalkan sama ada gambar itu superimposed atau tidak, tidak ada mana-mana pihak yang berani menafikan bahawa Zaid seorang peminum arak. Sila lihat di sini untuk gambar Ziad dalam satu majlis (klik) dan artikel dari Jocelyn Tan (klik).
  2. Zaid adalah seorang penjudi kuda (klik).
  3. Pegangan agama Zaid adalah tipis sehingga mencadangkan loteri untuk sukan (klik) sehingga menyebabkan Pas memusuhinya
  4. Pandangan Zaid tentang murtad tidak selari dengan pandangan ulama (klik)
  5. Zaid menolak hudud (klik)

Salahkah pengundi diberi maklumat yang tepat mengenai Zaid? Sedangkan dalam kes Tun Dr Mahathir, Pak Lah, Datuk Seri Najib dan Datin Seri Rosmah maklumat yang salah dan fitnah yang disebarkan untuk menyerang peribadi mereka.

Memberi maklumat yang tepat nampaknya salah bagi PR, tetapi apabila mereka menyerang peribadi pemimpin kerajaan, jika ia fitnah pun, tidak menjadi kesalahan. Ini cerminan sikap hipokrit dan
double standard PR - Penipu Rakyat!

Bagaimana pula tuduhan Mustafa Ali bahawa
"Semua perdana menteri Malaysia - kecuali Tun Abdullah Ahmad Badawi - terlibat dengan pengambilan minuman beralkohol." Adakah ajaran Islam, untuk meyerang peribadi orang yang telah meninggal dunia, sedangkan mereka tidak boleh mempertahankan diri mereka? Tiada yang lebih menjijikkan selain dari perbuatan pemimpin parti yang kononnya Islam ini.

No comments: