Thursday, 27 August 2009

DAP KAFIRKAN PAS DAN MEMBAWA PAS KE NERAKA
Kenyataan Perdana Menteri Datuk Seri Najib berhubung dengan penangguhan hukuman sebat keatas Kartika Seri Dewi Shukarnor yang menunjukan sokongannya tentunya mengundang kecaman dari Pas dan pihak pihak yang tidak bersikap rasional.

Najib berpendapat hukuman secara fizikal merupakan langkah terakhir dalam melaksanakan undang-undang jenayah syariah terutama terhadap pesalah wanita.

Katanya , Islam lebih mengutamakan tarbiah secara berhemah terhadap pesalah terbabit supaya mereka lebih sedar dengan kesalahan yang dilakukan.

Rasa simpati, belas kasihan serta tarbiah merupakan intipati di dalam Islam dan itu yang diamalkan oleh junjungan besar Nabi Muhammad SAW, katanya.

Pentafsiran rasional oleh pemimpin parti Barisan Nasonal itu yang dulunya Perikatan adalah penerusan sikap UMNO yang telah sekian lama menjadi pemisahan antara identiti UMNO dengan Pas . Sikap inilah yang menyebabkan UMNO di hormati oleh parti parti komponennya dan mengekalkan kerjasama antara mereka.

Bagaimanapun tidak dinafikan sikap UMNO ini tidak lagi dihargai oleh generasi baru Cina malah di kalangan MCA sendiri sejak berlakunya perubahan sikap orang Cina dalam Pilihanraya Umum 2008. Kegilaan kepada kuasa telah membutakan mata mereka terhadap bahaya berkawan dengan parti pelampau Islam.

Maka itu timbullah krisis dalaman yang menampakan kecelaruan dalam pakatan pembangkang dan menimbulkan keraguan apakah mereka dapat berkerjasama untuk kestabilan dan kesejahteraan rakyat jika berkuasa di peringkat nasional kelak.

Di Selangor umpamanya kita telah dapat melihat krisis antara Pas dengan DAP dan PKR dalam perlaksanaan pengharaman penjualan arak di kawasan yang majoritinya orang Islam yang pada akhirnya menampakan tolak ansur Pas kepada DAP.

Selain dari itu pembinaan kuil Hindu yang tidak pernah menyerlahkan krisis antara UMNO dan MIC sebaliknya diatasi secara aman sekarang telah mengocak perasaan harmoni antara kaum dan lebih menampakan kekalahan orang Islam tetapi kerajaan Selangor yang dianggotai oleh Pas tidak dapat berebuat apa apa.

Orang Islam amat tersentuh dengan hasrat untuk meneruskan pembinaan kuil itu sehingga akan berlakunya tunjuk perasaan besar besaran Badan Betindak Penduduk Seksyen 23 dengan Gabungan Badan Pertubuhan Bukan Kerajaan Malaysia pada Jumaat ini di hadapan Bangunan Setiausaha Kerajaan Selangor di Shah Alam.

Lebih buruk lagi apabila sebelum ini anggota Wanita Dewan Undangan Negeri dari PKR bersama dengan Mursyidul Pas Nik Aziz yang juga Menteri Besar Kelantan telah mempertahankan sebagai hak individu apabila seorang wanita ADUN Selangor berbogel dan berkhalwat dengan seorang Melayu. Mereka lupa bahawa apabila sesaorang itu telah menjadi pemimpin masyarakat atau selebriti maka dia adalah terdedah kepada hukuman awam.

Sikap melampau Pas di masa lalu telah menampakan parti itu berada dalam kesesatan sekarang ini apabila dari masa kemasa sejak berkawan dengan DAP dan PKR ia telah menjustifikasikan semua perbuatan yang dicacinya di masa lalu, telah menjilat ludahnya sendiri dan telah sanggup menghalalkan yang haram.

Sikap Datuk Seri Najib dalam menyokong penangguhan hukuman sebat terhadap Kartika Sari Dewi atas kesalahan minum arak untuk memberi peluang kepada Hakim Syarie Pahang menyemak semula hukuman itu tidaklah seharusnya mengejutkan mana mana pihak kerana itulah imej Islam UMNO dari sejak zaman Perdana Menteri Pertama Tunku Abdul Rahman.

Kes Kartika Sari Dewi telah menarik perhatian masyarakat antarabangsa samaada Malaysia akan mengamalkan konservatisme atau dogmatik Islam seperti Arab Saudi atau Taliban atau akan meneruskan sikap kesederhanaan Islam yang menjadi wajah manis Malaysia sejak merdeka.

Dengan wajah Islam yang lembut inilah Malaysia telah mendapat penghormatan dunia dan bukan Islam sehingga ia menjadi negara Islam contoh.

Bagaimanapun jika Pas yang memberikan tolak ansur seperti ini yang telahpun terlihat sejak berkawan dengan PKR dan Pas, nyatalah ia telah menyeleweng dari dasarnya, hipoktrit, lidah bercabang dan tidak bermoral.

Dasar dasar UMNO tidak berjaya merasionalisasikan sikap PAS tetapi akhirnya DAP yang dapat mengkafirkan PAS dan akan membawa PAS ke neraka.

1 comment:

SSS said...

Tuan,

Maafkan kami kerana membuat jemputan kepada Tuan secara am seperti dibawah:-

Yang berbahagia Dato/Datin/Tuan/Puan/Saudara/Saudari,

Dengan segala hormatnya kami memaklumkan bahawa kami akan melancarkan portal “Satu Sekolah Untuk Semua (SSS)” di

http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com.

Kami menjemput anda untuk melayari laman web tersebut selepas Sambutan Merdeka 12tengahmalam pada 31 Ogos 2009. Anda dipersilakan untuk melayari tab “e-patriot”

(http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com/patriotsinsuppor/)

di mana kami telahpun menyenaraikan laman citra anda di bawah senarai “e-patriot” (“Patriots displaying SSS Logo”). Kami ingin merakamkan rasa penghargaan kami yang tidak terhingga di atas sokongan anda terhadap Kempen SSS ini apabila anda telah mempamirkan logo SSS di laman citra anda. Terima kasih di atas sokongan berterusan anda terhadap Kempen SSS ini.

______________________

It is our honor to inform you that we will be launching "Satu Sekolah Untuk Semua (SSS)" portal at

http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com

Please visit the website after the 12midnite Merdeka celebration on 31 August 2009 and check out the "e-patriot" tab

(http://satusekolahuntuksemua.wordpress.com/patriotsinsuppor/).

We have listed your blog site under the "e-patriot" list (Patriots displaying SSS Logo). We wish to record our utmost appreciation for your support toward SSS campaign by displaying SSS logo at your blog site. Thank you for your continuous support toward the SSS campaign.


Terima kasih.

Satu Sekolah Untuk Semua